Jag har bakat många av mina tårtbottnar med hjälp av denna 3 lika metoden.
Första gången jag kom i kontakt med detta recept var på en stor baksida på fb. 
Har i efterhand förstått att receptet kommer ursprungligen från super duktiga : sockerrus.se 
 
Så här gör jag: 
 
Ta fram tre lika stora glas.
 
Utgå från storleken på formen.
 
Till en form på 24 cm behöver du 8 ägg
Till en form på 20 cm behövet du 6 ägg
 
Till en form på 24 cm behöver du 3 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm behöver du 2 1/2 tsk bakpulver. 
 
Grädd tid i ugnen :
Tll en form på 24 cm med 8 ägg 
Ca 45 - 50 minuter.
Till en form på 20 cm med 6 ägg
Ca 35-40 minuter. 
 
Gör så här :
Knäck äggen i ett glas, mät upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen ) och 
i de tredje glaset mäter du upp lika delar mjöl och potatismjöl, lägg till 3 tsk bakpulver. 
 
 
 
Blanda ner ägg och socker glasen i en bunke.
Vispa tills det blir luftigt och puröst. 
 
 
Häll i mjölglaset och rör ihop till en jämn smet.
 


Häll smeten i en smord form och klä gärna insidan av formen med bakplåtspapper som är högre än formen. 
Botten blir ganska hög och då finns det ingen risk att den svämmar över utan fortsätter att växa fint i höjden.
 
Grädda  i nedre delen av ugnen, 175 grader (förvärmd ugn ) ca 45 min.
 


Låt svalna helt innan du delar den.